mandag , 15 juli 2024
Forside Ugen der gik Ugen der gik: Uge 26 overblik
Ugen der gik

Ugen der gik: Uge 26 overblik

Kolding Fjord og 108 andre fjorde og indre danske farvande, hvor plante- og dyreliv gisper efter vejret, får nu rakt en livline, Billedet viser Kolding Fjord ved Kolding Roklub 26. juni 2024. Foto: Nærnyt

Kære læser

Ugen leverede den måske største nyhed i lang tid: En plan der kan redde vores fjord! Vi bød i Nærnyt planen velkommen, men kom senere på ugen lidt ned på jorden igen, da vi bad naturformand Jørn Chemnitz udlægge teksten og klarlægge realiterne. Og han er ikke helt tilfreds. Regeringens grønne trepartsplan sigter mod det høje mål at kombinere indfrielse af vores nationale klimaambitioner med sikring af vores vandmiljø i Kolding Fjord og 108 andre vandområder i indre danske farvande. Det sker ved omlægning af 15 procent af vores samlede landbrugsareal til skov og natur. Finansiering sker via en gigantisk grøn arealfond med en formue på 40 milliarder kroner. Vi mødte Jørn Chemnitz ved fjorden, hvor fedtemøgsalgerne yngler i sommerens varme og lys, og naturformandens budskab var præget af skepsis over for planens gyldne løfter. Men nu går arbejdet i gang. Chemnitz og hans embedsmænd bliver de praktiske arbejdsheste, der skal søge at gøre den grønne plans målsætninger til virkelighed i vores område – til gavn for vores fjord. Læs om den grønne plan og læs hvad naturformanden sagde.

Så lykkedes det! Vores fodbolddrenge rykker op i Serie 4 efter to afsluttende kampe, som begge blev vundet, og hvor der kun var spænding om den første. Over 100 tilskuere jublede med fra sidelinjen ved Lyshøjskolen, da oprykningen blev realitet. Nu glæder vi os til at følge drengene på et højere niveau i næste sæson – en udfordring, de vil møde i samlet flok og med stor tiltro til egne evner. Læs fodboldredaktør William Kroghs reportage fra afslutningen af sæsonen.

En folketingsmand udtalte engang de legendariske ord, at næst efter kønsdriften, så er jernbanedriften den sværeste at styre! Busdriften kommer ikke langt efter! For os på Nærnyt ser det ud som om Koldings busplan, der smækker de eksisterende buslinjer 7, 8 og 9 sammen i en ny buslinje 2 – med virkning fra juni 2025 – repræsenterer mange gode ting, men der er også tidsler i buketten. Planen kommer i høring til september, hvor alle vil kunne give deres besyv med. Nærnyt vil følge processen hele vejen. I denne uge kunne vi fremlægge passagerstatistik, der understøtter planen, men også rejser spørgsmål.

Sct. Hans aften blev med bål i år – i modsætning til i knastørre juni 2023 – og hundrevis af vores områdes beboere med gæster fik båltaler og en herlig sommeraften ved arrangementer i Kolding Roklub, på Trapholt og ved Hotel Koldingfjord. Se billedgalleri

En dårlig nyhed bød ugen også på: Koldings planer om cykelsti på og trafiksikring af Nr. Bjertvej fik et skud for boven, da det blev afslag på finansiel støtte til projektet fra den statslige cykelpulje. Det sidste ord er dog ikke sagt i denne sag.

Bemærk: Trafikkaos flytter til Lyshøj Allé som lukkes fra på mandag morgen 1. juli 2024 kl. 09 for kørsel i begge retninger. Det er del af fjernvarmeprojekt for det nordlige Kolding, som er anledningen, og vi tror forsinkelserne glider lidt lettere ned hos de fleste, når vi husker på, at fjernvarmeudvidelsernes formål er at give en stor klimagevinst.

Dette bliver det sidste nyhedsbrev før sommeren 2024. Vi går nu på ferie og læses ved til august. Helt uden arbejde bliver vi dog ikke, idet vi er godt i gang med forberede udgivelse af vores trykte søsteravis, NærAVISEN,. som udkommer med avis nr. 2 midt august 2024.

God weekend, god sommer og mange hilsner fra

Redaktøren Nærnyt

PS. Vi fortsætter vores fundraising for at sikre avisens drift og udvikling. Vi har fundet en model, hvor du kan støtte os med 29 kr. eller 39 kr. eller 49 kr. om måneden – hvilket svarer til cirka 1 krone pr. dag. Du kan også vælge at støtte med en engangs donation på beløb på 50 kr., 100 kr. eller 250 kr.

Støt Nærnyt

Bliv medlem og støt med et fast beløb hver måned eller støt med en engangs donation. Med din støtte tager du ansvar for dit nær- og lokalsamfund. Støtten går til drift og udvikling af næravisen Nærnyt. Tak for din støtte!

Skrevet af
Redaktør

Ulrik er Nærnyts redaktør. Tip ham om en nyhed eller skriv et indlæg. Ring 40884758 eller send email til: kontakt@naernyt.dk

Skriv din kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Andre artikler om lignende emner

Ugen der gik: Uge 25 overblik

Kære læser Denne uge har handlet om busplan, fortsat udvikling i sagen...