mandag , 15 juli 2024
Forside Ugen der gik Ugen der gik: Uge 25 overblik
Ugen der gik

Ugen der gik: Uge 25 overblik

Orkidéen fra sydlige himmelstrøg, der dukkede op i græsrabatten på Drejensvej, er tilbage. Den spirer og blomstrer. Foto: Nærnyt 16. juni 2024.

Kære læser 

Denne uge har handlet om busplan, fortsat udvikling i sagen om Spar-konkursen og om vores orkidé, som igen er dukket op på Drejensvej og med skiltning og indhegning har fået status af lokalt klenodie. 

Busplanen, som Nærnyt var først til at skrive om, er omfattende og vil medføre en stor omlægning af vores lokale og nære kollektive trafik. Men planen rummer også realistiske forhåbninger og forventninger om, at flere vil benytte bussen. Kort fortalt bliver tre buslinjer 7, 8 og 9 sammenlagt til en mere overskuelig og effektiv buslinje 2. Den nye buslinje kommer ikke længere ud i alle hjørner af vores område, men til gengæld kører den oftere – med halvtimesdrift – og måske vigtigst: Den bliver overskuelig og let at huske. Du skal kun huske to afgangstider, som kommer til at gælde for hver time hele dagen, og du kan regne med, at bussen afgår fra dit stoppested på det angivne tidspunkt.

Læs også hvad Plan & Teknik-formand Jakob Ville (V) siger og hvad vores lokalrådsformand Jan Bentsen siger om busplanen 

Busplanen fik mange læsere i Nærnyt og massiv opmærksomhed i vores områdes Facebook-grupper, hvor der var både ros og ris. Begge dele kan komme op, når busplanen går i høring til september. Nærnyt vil følge sagen helt til dørs. 

Nærnyt var også først til at breake nyheden om Spar Nr. Bjerts konkurs og i den forløbne uge kunne vi fortælle nyt om sagen: Alle ansatte er opsagt, hvilket afliver forhåbninger om en hurtig genåbning. Uden ansatte er der langt til en genåbning. Dagrofa, som nu ejer butikken – men ikke bygningen – har tidligere selv drevet den, men afviser tilsyneladende at gentage den konstruktion, man havde i perioden 2022-2023,hvor butikken fungerede uden egen selvstændig købmand. En sådan efterlyses nu af Dagrofa – men efter at tre købmænd på fire år er gået konkurs med Spar Nr. Bjert, er det svært at se, hvad der skulle lokke en ny købmand til at påtage sig opgaven. 

En god nyhed, og også den kunne du læse først om i Nærnyt: Orkidéen er tilbage på Drejensvej. Og ikke kun ét, men fire steder er der nu fundet eksemplarer af den sjældne, eksotiske blomst fra Middelhavsområdet, som slet ikke hører hjemme os os, men som mirakuløst spirer i vores nærområde. Kolding Kommunes biolog Line Ankjær har sørget for indhegning og skiltning af arterne på Drejensvej, for som hun udtaler til Nærnyt: – Biblomsten på Drejensvej er et enestående fund og en blomst, som folk rejser langt for at se. Derfor er det oplagt at skilte og hegne den, så besøgende kan finde den og er opmærksomme på at passe på den.

Sct. Hans er i morgen aften, og vi har guiden, der giver dig overblik over bålarrangementer du kan vælge imellem – GUIDE til Sct. Hans aften 2024! Kolding Roklub, Trapholt og Hotel Koldingfjord inviterer til arrangementer! Efter åben ild-forbud i 2023 håber vi på bål i år!

God weekend, god Sct. Hans og god sommer og mange hilsner fra

Redaktøren Nærnyt

PS. Vi fortsætter vores fundraising for at sikre avisens drift og udvikling. Vi har fundet en model, hvor du kan støtte med 29 kr. eller 39 kr. eller 49 kr. om måneden – hvilket svarer til cirka 1 krone pr. dag. Du kan også vælge at støtte med en engangs donation på beløb på 50 kr., 100 kr. eller  250 kr. 

Før var endestationen for vores områdes buslinjer Knud Hansensvej i det sydlige Kolding. Nu bliver start- og endestion Kolding Banegård. Linjeføringen for den ny bybus 2 går via Fynsvej, Lyshøj Allé, Skolebakken, Nr. Bjertvej, Drejensvej, Farøvej, Forstallé og videre ad Lyshøj Allé. Kortgrafik Kolding Kommune Trafik, Vej og Park samt Nærnyt. 

Orkidéen er nu forsynet med skilt og hegn på Drejensvej, takket være biolog Line Ankjær, Kolding Kommune. Foto: Nærnyt

Spars overlevelse hænger i en tråd efter, at alle ansatte er opsagt. Foto: Nærnyt.

Støt Nærnyt

Bliv medlem og støt med et fast beløb hver måned eller støt med en engangs donation. Med din støtte tager du ansvar for dit nær- og lokalsamfund. Støtten går til drift og udvikling af næravisen Nærnyt. Tak for din støtte!





Skrevet af
Redaktør

Ulrik er Nærnyts redaktør. Tip ham om en nyhed eller skriv et indlæg. Ring 40884758 eller send email til: kontakt@naernyt.dk

Skriv din kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Andre artikler om lignende emner

Ugen der gik: Uge 26 overblik

Kære læser Ugen leverede den måske største nyhed i lang tid: En...