fredag , 12 april 2024
Forside Aktiv Trods nedsat syn og sclerose: Bomstærke Bertha Kjær Flensborg henter guld ved DM i maskinroning
Aktiv

Trods nedsat syn og sclerose: Bomstærke Bertha Kjær Flensborg henter guld ved DM i maskinroning

STÆRK MOTIVATION BAG MESTERSKAB: Nedsat syn og funktionsnedsættelser som følge af sclerose er ikke en hindring, men en igangsætter for Kolding Roklubs Bertha Kjær Flensborg

Bertha Kjær Flensborg, Kolding Roklub, vandt i weekenden guld ved DM i 1000 meter maskinroning, der teknisk er kendt som ro-ergometer. Mesterskaberne gennemførtes i Gladsaxe med deltagelse af 600 roere fra hele landet. Fra venstre Silke Sejr, Silkeborg Roklub, sølv, i midten Bertha Flensborg, Kolding Roklub, guld, og til højre, Lene Van Der Keur, Holte Roklub, bronze. Foto: Leif Thygesen, Roinfo.dk.

Et flot resultat opnået ud fra hård træning i Kolding Roklub betød i weekenden, at Bertha Kjær Flensborg i suveræn stil kunne ro en førsteplads og  guldmedalje hjem i 1.000 m maskinroning, såkaldt ergometerroning, i tiden 3.55,8 min.

Med deltagelse af mere end 600 roere i weekendens danske mesterskaber, der gennemførtes i Gladsaxe, var der skarp konkurrence i de forskellige klasser.

Når fjord- og havvand bliver livsfarligt koldt, rykker roerne inden døre og dyrker sporten på romaskiner. Denne sportsgren er hurtigt på vej frem som rigtig god træning, ikke kun for at holde form vedlige, men også som selvstændig disciplin.

I Kolding Roklub trænes der på hold, ligesom der findes e-roning og individuel træning i motionsrummet.

Bertha Kjær Flensborg fra Kolding Roklub stillede ved mesterskaberne op i 1.000 m for kvinder med rullende sæde i para-roning, som er for deltagere med fysiske begrænsninger og handikap. 

42-årige Bertha mistede for mere end ti år siden på kort tid det meste af synet og har fra 2016 desuden kæmpet med sclerose, som medfører føle- og funktionsnedsættelser.

Udover roning er Bertha kendt som langdistance cyklist. I 2022 gennemførte hun sammen med sin mand og cykelpartner Søren det første Tour de France på tandem-cykel. 

Denne sportslige udfordring skete i regi af Cykelnerven, som er Scleroseforeningens store velgørenhedsevent.

Cirka 500 ryttere asede sig op ad de franske bjerge for at samle penge ind til forskning i sclerose.

Cykelparret gennemførte samme år også Tour de Storebælt, som er et endagsløb med en distance på 100 kilometer. 

———————–

Rettelse kl. 13.14: Maskinroning er ikke en olympisk disciplin, som vi kom til at skrive. 

En udmattet Bertha Kjær Flensborg i mål efter endt 1.000 meter distance ved danmarksmesterskaberne i maskinroning, gennemført i Gladsaxe i weekenden. Foto: Leif Thygesen, Roinfo.dk.

Bertha Kjær Flensborg lykønskes af sekundant Linda Kærgaard Nielsen fra Horsens Roklub efter endt 1.000 meter distance ved danmarksmesterskaberne i maskinroning, gennemført i Gladsaxe i weekenden. Foto: Leif Thygesen, Roinfo.dk.

Konkurrencedeltagerne linet op ved DM i maskinroning, der gennemførtes i Gladsaxe i weekenden. Foto: Leif Thygesen, Roinfo.dk.

Bertha Kjær Flensborg er foruden roer også kendt som landdistance cykelrytter. Sammen med sin mand og cykelpartner Søren gennemførtes i 2022 Tour de France på tandem, en distance på over 2.000 kilometer. Parret har også cyklet Tour de Storebælt. Foto: Privat.

Skrevet af
Redaktør

Ulrik er Nærnyts redaktør. Tip ham om en nyhed eller skriv et indlæg. Ring 40884758 eller send email til: kontakt@naernyt.dk

Skriv din kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Andre artikler om lignende emner

Jens fra Birkemosevej gør det svære: Jager sejre og succes i en sport, hvor han som dansker har odds imod sig

PÅ SKI UDEN SNE OG BJERGE: 20-årige Jens Dalgaard tog sølv ved...

Gåmanden: Én bestemt årsag fik ham i gang med at gå

75 år, hjerteopereret og permanent på medicin? Det skal blive løgn, tænkte...