mandag , 20 maj 2024
Forside (K)Vinder Trafiksituationen skærpes yderligere på Fynsvej *Augusta fra Hotel Koldingfjord er en af Danmarks bedste tjenerelever * Pinsemarked på Trapholt nærmer sig
(K)VinderKort nytVeje og trafik

Trafiksituationen skærpes yderligere på Fynsvej *Augusta fra Hotel Koldingfjord er en af Danmarks bedste tjenerelever * Pinsemarked på Trapholt nærmer sig

KORT NYT

Hotel Koldingfjords tjenerelev Augusta Lynge Jensen vendte hjem fra DM i Skills i Roskilde med en superflot 2. plads. Her Augusta med præmiebeviset og sin stolte mor ved sin side. Foto: Hotel Koldingfjord.

Trafikken på Fynsvej påvirkes yderligere fra næste uge og resten af maj

Fjernvarmeprojekt Kolding Nord vil forsyne 1.900 boliger og virksomheder i det nordøstlige Kolding med fjernvarme og vil påvirke trafikken på forskellige strækninger frem til sommerferien 2024. Foto: Kolding Kommune

Kort 1: Trafiksituationen på Fynsvej fra uge 19. Kort og grafik: Kolding Kommune. 

Kort 2: Trafiksituationen på Fynsvej fra uge 20 og resten af maj 2024. Kort og grafik: Kolding Kommune. 

TRAFIKFORSINKELSER: Der arbejdes på fuld tryk på TVIS’ store forsyningsledning, der skal sikre fjernvarme til Almind, Vester Nebel, Ågård, Gravens, Viuf og industriområdet ved Kokbjerg.

I næste uge, i uge 19, bliver trafikken i den nordlige del af Kolding by presset en tand mere end hidtil, når der skal arbejdes på en længere strækning af Fynsvej, lyder det fra Kolding Kommune.

Da arbejdet falder sammen med Kr. Himmelfartsdag, vil færre bilister dog blive påvirket, når de skal til og fra arbejde.

Sådan bliver trafikken påvirket i uge 19 – Se kort 1

  • De to sydgående spor på Fynsvej ind mod Kolding lukkes på strækningen fra syd for rundkørslen ved motorvejen og frem til lidt nord for krydset ved Nr. Bjertvej
  • Den sydkørende trafik ledes via midterrabatten over i den ene af de vejbaner, som normalt anvendes af nordkørende trafik
  • Den nordkørende trafik må nøjes med én vejbane mod normalt to
  • I begge retninger vil der være hastighedsbegrænsning på 50 kilometer i timen 

Efter der er lagt asfalt på den strækning, hvor der har været arbejdet de seneste to uger, bliver de to sydgående spor ind mod Kolding genåbnet på strækningen fra efter rastepladsen på Fynsvej og frem til lidt før krydset ved Nr. Bjertvej. De to sydgående spor ventes at kunne benyttes igen i slutningen af uge 19.

Sådan bliver trafikken påvirket i perioden fra 13. maj og frem til udgangen af maj – Se kort 2

  • De to sydgående spor på Fynsvej ind mod Kolding vil fortsat være lukket på strækningen fra lidt syd for rundkørslen ved motorvejen og frem til rastepladsen
  • Den sydkørende trafik ledes via midterrabatten over i den ene af de vejbaner, som normalt anvendes af nordkørende trafik
  • Den nordkørende trafik må nøjes med én vejbane mod normalt to
  • I begge retninger vil der være hastighedsbegrænsning på 50 kilometer i timen

Mens der er blevet arbejdet på Fynsvej de seneste to uger, er skilte, lys og afspærringsmateriel blevet påkørt flere gange på det sted, hvor sydkørende bilister ledes over i den modsatte kørebane.

Entreprenøren opfordrer bilister til at sænke farten på hele strækningen og køre ekstra forsigtigt, når de nærmer sig vejarbejdet.

Af hensyn til sikkerheden for de medarbejdere, der arbejder på strækningen, har entreprenøren nu også sat betonværn op.

Fjernvarmeprojektet vil forsyne 1.900 boliger og virksomheder i det nordøstlige Kolding med fjernvarme og vil påvirke trafikken på forskellige strækninger frem til sommerferien 2024. Læs mere om projektet på TVIS’ hjemmeside

Augusta, tjenerelev på Hotel Koldingfjord, vandt flot andenplads ved DM i Skills

Hotel Koldingfjords tjenerelev Augusta Lynge Jensen vendte hjem fra DM i Skills i Roskilde med en superflot 2. plads. Her Augusta med præmiebeviset og sin stolte mor ved sin side. Foto: Hotel Koldingfjord.

(K)VINDER: Hotel Koldingfjords tjenerelev Augusta Lynge Jensen vendte hjem fra DM i Skills i Roskilde med en superflot 2. plads. 

Endnu engang har Augusta vist sit talent for og engagement i tjenerfaget og bevist, at uddannelsen til tjener er et fag, der skal arbejdes fokuseret med, hvis man vil være blandt de bedste i landet.

Augusta afslutter til sommer sin uddannelse på erhvervsskolen HANSENBERG i Kolding.

DM i Skills er det store årlige Danmarksmesterskab for unge fra erhvervsuddannelserne.

Omkring 300 unge fra hele landet er med som deltagere, hvor de kæmper inden for de forskellige fag om at blive Danmarks bedste.

DM i Skills giver unge chancen for at vise deres talenter. Det er desuden med til at skærpe deres faglige niveau og vise omverdenen, heriblandt elever i folkeskolen og deres forældre, at erhvervsuddannelse giver  mangeartede og spændende muligheder for personlig og professionel udvikling og kariere. 

Trapholt inviterer til det årlige pinsemarked 19.-20. maj 2024

Trapholts Pinsemarked 2024 finder sted søndag og mandag 19. og 20 maj 2024. Her foto fra pinsemarked 2022. Foto: Trapholt. 

PINSEMARKED: Trapholts have danner rammen om det traditionsrige pinsemarked på Trapholt, der igen slår teltdørene op søndag og mandag 19. og 20. maj 2024 kl. 10-17.

Trapholts Pinsemarked byder på godt 50 særligt udvalgte kunsthåndværkere og designere, der arbejder med materialer som træ, papir, glas, keramik, smykker, tekstil, læder og mere endnu.

Har man selv en kunsthåndværker gemt i maven, er der på årets marked for første gang et telt med arbejdende værksteder med tekstiltryk og læder samt kreative workshops med plantefarvning.

Som traditionen foreskriver kan man på Pinsemarkedet også opleve årets forårsudstilling af de lokale Trapholtmalere.

Adgang til Trapholts Pinsemarked 2024 koster 50 kr. Medlemmer af Klub Trapholt kommer ind gratis ved forevisning af medlemskort, og det samme gør børn og unge under 18 år. 

Se Pinsemarkedets program 

—————————————————–

Kontakt os – skriv til kontakt@naernyt.dk eller ring/SMS 4088 4758 – hvis du har et nyhedstip om ting, der sker eller kommer til at ske i vores område.

Støt Nærnyt

Bliv medlem og støt med et fast beløb hver måned eller støt med en engangs donation. Med din støtte tager du ansvar for dit nær- og lokalsamfund. Støtten går til drift og udvikling af næravisen Nærnyt. Tak for din støtte!

Skrevet af
Redaktør

Ulrik er Nærnyts redaktør. Tip ham om en nyhed eller skriv et indlæg. Ring 40884758 eller send email til: kontakt@naernyt.dk

Skriv din kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *