mandag , 20 maj 2024
Forside Foreninger Strandhuse Bridgeklub vælger ny formand * Smadret badebro bliver til fuglekasser * NærAVISEN: Fik du den ikke? Du har stadig chancen!
ForeningerKort nyt

Strandhuse Bridgeklub vælger ny formand * Smadret badebro bliver til fuglekasser * NærAVISEN: Fik du den ikke? Du har stadig chancen!

KORT NYT

Intens opmærksomhed på kortene. Hvad er næste udspil … Situation fra Strandhuse Bridgeklub. Foto: Strandhuse Bridgeklub.

Strandhuse Bridgeklub vælger ny formand - Næste sæson i klubben byder på gratis medlemsskab

Den nyvalgte bestyrelse for Strandhuse Bridgeklub. Fra venstre Erling Kalhøj, turneringsleder for torsdagsklubben, Elin Bentsen, kontaktperson til Lyshøjskolen, midterst, Connie Falch, nyvalgt formand, Jon Larsen, turneringsleder for Tirsdagsklubben og, yderst til højre, Jens Falch, kasserer. Foto: Strandhuse Bridgeklub. 

Intens opmærksomhed på kortene. Hvad er næste udspil … Situation fra Strandhuse Bridgeklub. Foto: Strandhuse Bridgeklub. 

GENERALFORSAMLING: Strandhuse Bridgeklub har på generalforsamling valgt Connie Falch, medlem gennem ti år, til ny formand. 

Strandhuse Bridgeklub har eksisteret siden 1983, og har siden 1986 haft hjemsted på Lyshøjskolen.

Connie Falch vil som formand først og fremmest arbejde for, at klubben får tilgang af nye medlemmer, fortæller hun til Nærnyt.

– Det skal ikke være nogen hemmelighed, at gennemsnitsalderen i vores klub er omkring 70+, og at der er mere frafald end tilgang, siger Connie Falch.

I bestræbelsen på at tiltrække nye medlemmer blev det på generalforsamlingen besluttet at gøre næste sæson i klubben kontingentfri.

– Der er gratis medlemskab for alle spillere næste sæson, siger Connie Falch. 

Den ny sæson starter tirsdag 17. september og torsdag den 19. september 2024.

– Bridge er et makkerspil, men man skal ikke holde sig tilbage med at kontakte mig, hvis man er alene og gerne vil spille bridge.

– Jeg er optaget af, at klubben er velfungerende, og at alle bidrager til fællesskabet.

– Turneringslederne har det største ansvar og arbejde i klubben. De sørger for planlægning af spillene, og at spillekortene blandes på vores blandemaskine og bliver lagt ind på klubbens computer til hver spilleaften.

Strandhuse Bridgeklub er medlem af Dansk Bridge Forbund. Der spilles med bridge-mate, hvilket gør, at man efter hver spilleaften kan se resultaterne på klubbens hjemmeside.

Klubben har to underklubber, tirsdagsklubben og torsdagsklubben, som spiller på de angivne ugedage kl. 18.30-22 på Lyshøjskolen, Hvid Aula, indgang B. 

Ledelsen af Strandhuse Bridgeklub består herefter af formand Connie Falch, kasserer Jens Falch,  turneringsleder for tirsdagsklubben Jon Larsen, turneringsleder for torsdagsklubben Erling Kalhøj og  kontaktperson til Lyshøjskolen Elin Bentsen.

Læs mere om Strandhuse Bridgeklub på klubbens hjemmeside eller kontakt formand Connie Falch på telefon 2511 2705.

NærAVISEN: Fik du den ikke? Du har stadig chancen!

NærAVISEN er en ny trykt avis, der udkommer i 3.000 eksemplarerer til alle husstande i Strandhuse, Nr. Bjert og Drejens. Foto: NærAVISEN. 

NY AVIS: Du har måske skilt med “Aviser nej tak!” på din postkasse? Eller vi har måske i enkelte tilfælde lavet en fejl ved omdelingen af NærAVISEN, vores områdes nye trykte avis?

Hvis du af den ene eller den anden grund ikke fik NærAVISEN nr. 1/2024, så har du stadig chancen for at samle den op.

NærAVISEN ligger fremme flere steder, hvor du er velkommen til at tage et gratis eksemplar.

Steder, hvor du finder NærAVISEN og kan tage den med hjem: 

  • Fjordsalonen, Lyshøj Allé 10, Strandhuse
  • Lagkagehuset, Lyshøj Allé 8, Strandhuse
  • Lumi Genbrug, Lyshøj Allé 6, Strandhuse
  • NBSIF Fitness, Lyshøj Allé 1, Strandhuse
  • NBSIF Cafeteria, Lyshøj Allé 1, Strandhuse
  • Ole Chokolade, Bygmarken 2, Nr. Bjert
  • HK Flowers & Art, Nr. Bjertvej 75, Nr. Bjert
  • Center Auto, Nr. Bjertvej 64, Nr. Bjert 
  • La Petite Provence, Houens Odde 1, Houens Odde 

Læs mere om NærAVISEN

Smadrede badebroer bliver til fuglekasser

Flere badebroer, blandt andre ved Idrætsefterskolen og ved Lyshøj Allé, blev slemt ramt af stormfloden i oktober 2023. Foto: Kolding Kommune. 

GENBRUG: Stormfloden i oktober gik hårdt ud over vores områdes badebroer, der er ved at blive repareret eller bygget op igen.

Nu får en del af plankerne nyt liv som fuglekasser i private hjem.

Store dele af badebroerne gik til under stormfloden, men mange af brædderne kan bruges igen. De har ligget til tørre og er blevet renoveret hos Kolding Kommunes entreprenørafdeling.

Langt de fleste planker skal bruges til at genopbygge de ødelagte badebroer, men et lille parti skal bruges til noget helt andet.

– Vi har et lille overskud af træ, vi desværre ikke kan bruge til badebroerne. Så i stedet for at smide gode brædder ud, genbruger vi dem. Vi gør det i bæredygtighedens tegn, fortæller Carsten Flugt Møbjerg, der er tømrer i entreprenørafdelingen.

Det nye liv, han taler om, er fugleliv. Eller rettere fuglekasser. For det er en af de ting som deltagerne i event, Skab liv i din have, lørdag kunne se frem til at bygge. Bynatur og Redux – Affald og Genbrug stod bag eventen, som fandt sted i Bronzehallen ved Kolding Nord Genbrugsplads.

Hos entreprenørafdelingen fortæller tømrer Carsten Flugt Møbjerg, at blåmejser, musvitter og skovspurve kan glæde sig til deres nye hjem. For det er ikke som de fleste:

– Fuglekasserne rådner ikke, for brædderne har suget en masse saltvand, og saltet holder diverse smådyr væk. Samtidig er der tale om sibirisk lærketræ, som vi af åbenlyse årsager ikke kan skaffe i øjeblikket. Så fuglene får sig lidt af en luksusfuglekasse, slutter Carsten Flugt Møbjerg.

—————————————————–

Kontakt os – skriv til kontakt@naernyt.dk eller ring/SMS 4088 4758 – hvis du har et nyhedstip om ting, der sker eller kommer til at ske i vores område.

Støt Nærnyt

Bliv medlem og støt med et fast beløb hver måned eller støt med en engangs donation. Med din støtte tager du ansvar for dit nær- og lokalsamfund. Støtten går til drift og udvikling af næravisen Nærnyt. Tak for din støtte!

Skrevet af
Redaktør

Ulrik er Nærnyts redaktør. Tip ham om en nyhed eller skriv et indlæg. Ring 40884758 eller send email til: kontakt@naernyt.dk

Skriv din kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *