mandag , 20 maj 2024
Forside Eltang Ikke dyb, men konstant! På tredje måned! Oversvømmelsen, der ikke vil gå væk! På Eltangvej! Nu tager Kolding Kommune affære!
EltangVeje og trafik

Ikke dyb, men konstant! På tredje måned! Oversvømmelsen, der ikke vil gå væk! På Eltangvej! Nu tager Kolding Kommune affære!

VEJOVERSVØMMELSE: Nedsivende vand fra marker og et gammelt rørsystem. - Vi lover, at vi skal få problemet løst, siger Kolding Kommune

Sådan så de ud: Oversvømmet Eltangvej i fuld bredde af vejen på regnvejrsdage. Eltangvej ved Elmevangen 7. april 2024. Foto: Nærnyt.

Oversvømmelsen af vejen er ikke dyb, men vedvarende. Det har stået på siden slutningen af februar. 

På regnvejrsdage – som vi har mange af – står vand i vejens fulde bredde. På tørvejrsdage kun delvist. 

Det er en irritation for beboerne, ligesom vejrabatten rives op, og asfalten er under hårdt pres.

Beboerne er opværksomme på, at oversvømmelser af veje har været et udbredt fænomen denne vinter og dette forår. 

Ikke desto mindre: Kan det ikke snart få en ende!

Forelagt problemet forklarer Mikkel Arveland-Christensen, konstitueret afdelingschef for entreprenørafdelingen i Trafik, Vej og Park, Kolding Kommune, at det er nedsivende vand fra markerne, der forårsager oversvømmelsen. 

– Der ligger et gammelt drænsystem, som tydeligvis ikke kan håndtere vandmængderne. Vi har haft folk ude, som noterer, at der findes rør, der ender i ingenting. Umiddelbart har det dog ikke være muligt at lokalisere problemet præcist, siger Mikkel Arveland-Christensen til Nærnyt.

– Det er en træls situation og en ulempe for beboere i området og trafikanter på vejen.

– Vi lover, at vi skal få problemet løst. 

– Vi beder blot om lidt tid. Lige nu har vi mange tilfælde af oversvømmelser  i Kolding Kommune, som får prioritet, fordi de disse steder truer infrastruktur.

– Jeg forventer, at vi kan være på Eltangvej og få kortlagt problemerne i rørsystemet med kamera i løbet af de kommende måneder og få gjort en ende på overløb af vand. Vi taler forsommer 2024. Jeg håber, man vil være tålmodig så længe, siger den konstituterede afdelingschef. 

Oversvømmet Eltangvej i fuld bredde af vejen på regnvejrsdage. Eltangvej ved Elmevangen 7. april 2024. Foto: Nærnyt.

Til sammenligning: Eltangvej før oversvømmelserne, som set på Google Streetview. Tidspunkt ukendt. Foto: Google Streetview.

Støt Nærnyt

Bliv medlem og støt med et fast beløb hver måned eller støt med en engangs donation. Med din støtte tager du ansvar for dit nær- og lokalsamfund. Støtten går til drift og udvikling af næravisen Nærnyt. Tak for din støtte!

Skrevet af
Redaktør

Ulrik er Nærnyts redaktør. Tip ham om en nyhed eller skriv et indlæg. Ring 40884758 eller send email til: kontakt@naernyt.dk

Skriv din kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *