mandag , 20 maj 2024
Forside Veje og trafik Fjernvarmeprojekt Nord: Nu kommer trafikforsinkelserne på Fynsvej
Veje og trafik

Fjernvarmeprojekt Nord: Nu kommer trafikforsinkelserne på Fynsvej

FJERNVARMEPROJEKT: Du skal forberede dig på længere køretid ad Fynsvej de kommende uger

Nu får du forsinkelser på Fynsvej, mens fjernevarmeprojekt Nord er under anlæg. Kort: Kolding Kommune.

I de næste mange uger øges trængslen på Fynsvej.

Fra 15. april til 15. maj bliver en del af motortrafikvejen gravet op, når der skal lægges fjernvarmerør i jorden på strækningen mellem rastepladsen på Fynsvej og frem til 200-300 meter nord for krydset ved Nørre Bjertvej.

Mens arbejdet står på, vil trafikken på strækningen være påvirket:

  • Begge sydgående spor ind mod Kolding lukkes
  • Den sydkørende trafik ledes via midterrabatten over i den ene af de vejbaner, som normalt anvendes af nordkørende trafik
  • Den nordkørende trafik må nøjes med én vejbane mod normalt to
  • I begge retninger vil der være hastighedsbegrænsning på 50 km/t-

– Strækningen vil være åben for trafik i begge retninger i hele perioden, men specielt i myldretiden skal man forvente øget trængsel på Fynsvej, som er en af Koldings mest trafikerede indfaldsveje.

– Hvis trafikanter i myldretiden har mulighed for at køre lidt tidligere eller lidt senere end normalt, så kan det være et tip til at undgå den værste kødannelse, siger projektleder Jens Fink, TVIS ifølge Kolding Kommune.

De trafikale gener på Fynsvej er ikke overstået, når der er lagt fjernvarmerør på denne strækning.

I nordgående retning skal den store forsyningsledning føres videre ad Fynsvej og ud til Kokbjerg, og i sydgående retning fortsættes linjeføringen ad Fynsvej og ind på Lyshøj Alle, hvor den nye ledning skal tilkobles TVIS’ eksisterende forsyningsledning ved Lyshøj Alle/Petersbjerggård.

Der vil løbende blive informeret om, hvordan anlægsarbejdet på de enkelte etaper vil påvirke trafikanter og naboer. Projektet ventes afsluttet til sommer.

Trafikforstyrrelserne sker i forbindelse med, at TVIS – Trekantområdets Varmetransmissionsselskab I/S – etablerer en ny stor forsyningsledning, der skal sikre fjernvarme til 1.900 boliger og virksomheder i Almind, Vester Nebel, Ågård, Gravens, Viuf og industriområdet ved Kokbjerg.

Støt Nærnyt

Bliv medlem og støt med et fast beløb hver måned eller støt med en engangs donation. Med din støtte tager du ansvar for dit nær- og lokalsamfund. Støtten går til drift og udvikling af næravisen Nærnyt. Tak for din støtte!

Skrevet af
Redaktør

Ulrik er Nærnyts redaktør. Tip ham om en nyhed eller skriv et indlæg. Ring 40884758 eller send email til: kontakt@naernyt.dk

Skriv din kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *