mandag , 15 juli 2024
Forside Kort nyt Fjernvarmeprojekt: Lyshøj Allé spærres fra mandag * Nr. Bjertvej: Nul kroner fra cykelpuljen sætter plan om cykelsti og sikring af vores trafikfarlige landevej på pause
Kort nytVeje og trafik

Fjernvarmeprojekt: Lyshøj Allé spærres fra mandag * Nr. Bjertvej: Nul kroner fra cykelpuljen sætter plan om cykelsti og sikring af vores trafikfarlige landevej på pause

KORT NYT

Kortet viser anbefalet omkørsel for bilister via Fynsvej-Nr. Bjertvej og Skolebakken, mens Lyshøj Alle er ensrettet mellem Næsbyvej og Apotekervænget. Kortgrafik: Kolding Kommune. 

Fjernvarmeprojekt: Lyshøj Allé spærres fra mandag 1. juli 2024 kl. 09

Fjernvarmearbejdet i området omkring Lyshøj Alle er gået i gang. En ny forsyningsledning skal tilkobles den eksisterende fjernvarmestation på hjørnet af Lyshøj Alle og Petersbjerggård. Foto: Kolding Kommune. 

Kortet viser anbefalet omkørsel for bilister via Fynsvej-Nr. Bjertvej og Skolebakken, mens Lyshøj Alle er ensrettet mellem Næsbyvej og Apotekervænget. Kortgrafik: Kolding Kommune. 

Kortet viser, hvordan trafikken bliver påvirket på Lyshøj Alle mellem Apotekervænget og Næsbyvej samt anbefalet omkørsel for cyklister. Kortgrafik: Kolding Kommune. 

TRAFIKBALLADE IGEN IGEN IGEN: Så slår fjernvarmeprojektet til igen.

Det er i en god sags tjeneste, for projektet vil reducere klimabelastningen fra opvarmning af boliger og virksomheder i det nordlige Kolding med over 90 procent.

Men ak og ve, hvor det rammer trafikken.

Nu er det trafikanter og beboere i området omkring Lyshøj Allé i Kolding, der må indstille sig på vejarbejde og omkørsel de næste uger, når TVIS går i gang med de sidste etaper af det store fjernvarmeprojekt, der skal sikre fjernvarme til Almind, Vester Nebel, Ågård, Gravens, Viuf og industriområdet ved Kokbjerg.

Fjernvarmearbejdet i området omkring Lyshøj Allé er så småt gået i gang, da den nye forsyningsledning skal tilkobles den eksisterende fjernvarmestation på hjørnet af Lyshøj Alle og Petersbjerggård.

Hidtil har trafikken kun været berørt i begrænset omfang, men fra mandag morgen 1. juli 2024 og hen over sommeren bliver generne mærkbare, når der skal lægges fjernvarmerør i jorden på Lyshøj Allé på strækningen Gefionvej-Apotekervænget.

– Det er første gang, vi skal ind i et beboelsesområde i dette projekt, og det kan ikke undgå at skabe gener for både naboer, trafikanter og bustrafik, men vi vil naturligvis gøre vores bedste for at minimere generne, og heldigvis går vi nu ind i ferieperioden med markant mindre trafik end normalt, siger projektchef Jens Larsen fra TVIS i en skriftlige meddelelse fra Kolding Kommune. 

I perioden fra mandag den 1. juli, kl. 09, og cirka en måned frem bliver der arbejdet på Lyshøj Allé på strækningen Næsbyvej-Apotekervænget.

Sådan påvirkes trafikken: 

  • I hele perioden ensrettes Lyshøj Allé på strækningen.
  • Det er kun muligt at køre i retning mod Fynsvej.
  • Kørebanen i retning af Strandhuse og Drejens er lukket.
  • Der skiltes med omkørsel via Fynsvej-Nr. Bjertvej-Skolebakken.

Petersbjerggård er fra på mandag desuden lukket for gennemkørsel i krydset Petersbjerggård-Lyshøj Alle.

Når arbejdet er færdigt på den afgrænsede strækning – formentlig i løbet af en uges tid – bliver Petersbjerggård åbnet for gennemkørsel igen.

Apotekervænget, Frejasvej og Næsbyvej er åben for både ind- og udkørsel i hele perioden, men vær opmærksom på, at den berørte del af Lyshøj Alle er ensrettet – også for beboere på de tre veje.

Fortovet i den vestlige side af vejen er lukket. Fodgængere henvises til fællesstien i modsatte side af vejen.

Cykelstien i den vestlige side af vejen, hvor fjernvarmerørene graves ned, er lukket. Der skiltes med omkørsel.

Busserne linjer 7 og 8 kører på den berørte strækning. Tjek Sydtrafik.dk eller Rejseplanen for, hvordan busdriften påvirkes.

– For mange vil de omkørsler, som vi henviser til, betyde en længere omvej for både bilister og cyklister. Det indebærer, at man skal afsætte ekstra tid til turen.

– Afhængigt af, hvor man skal hen, vil bilister og cyklister med lokalkendskab formentlig finde nogle mere velegnede ruter, mens vi arbejder på strækningen, siger Jens Larsen.

Når arbejdet på strækningen Apotekervænget-Næsbyvej er færdigt, fortsætter entreprenøren på strækningen Næsbyvej-Gefionvej.

Afslag fra den nationale cykelpulje betyder udsættelse af 21 millioner kroners projekt med trafiksikring af Nr. Bjertvej og cykelsti til og fra Eltang og Fredericia

Håb om at få sat cykelsti på den trafikfarlige landevej mellem Nr. Bjert, Eltang og Taulov er slået til hjørne, efter meddelelsen om at den nationale cykelpulje ikke støtter det fælleskommunale trafikprojekt. Her Nr. Bjertvej ved krydset ved Eltangvej og Houens Oddevej. Foto: Google Streetview.

TRAFIKSIKRING AF FARLIG LANDEVEJ: Projektet skal forsyne den smalle og trafikfarlige Nr. Bjertvej fra Nr. Bjert til Gudsø med dobbeltsidet cykelsti. 

Det er 3,3 kilometer i længde og vil koste 21 millioner kroner at gennemføre,

Her forventedes halvdelen at blive finansieret af den statslige cykelpulje. 

Og nu er svaret fra cykelpuljen kommet. 

Det blev et afslag.

Som sætter projektet på pause for nu. 

– Som kommune kan vi ikke tillade os at være skuffede, men personligt er jeg skuffet over, at puljen besluttede ikke at tilgodese cykelstiprojektet langs Nr. Bjertvej, siger Koldings formand for Plan & Teknik, Jakob Ville (V) til Nærnyt. 

Kolding fik med penge til tre cykelstiprojekter flere penge end nogen anden kommune, men desværre ikke til vores projekt på Nr. Bjert landevej. 

– Vi var ganske fortrøstningsfulde i forhold til at få penge til projektet på Nr. Bjertvej, da det opfylder alle cykelpuljens kriterier for støtte, herunder ikke mindst at projektet er tværkommunalt i samarbejde med Fredericia og har til formål udvikle mellemkommunal, tværgående trafikal infrastruktur, siger Jakob Ville. 

– Men sådan skulle det ikke blive. 

Kontakt os – skriv til kontakt@naernyt.dk eller ring/SMS 4088 4758 – hvis du har et nyhedstip om ting, der sker eller kommer til at ske i vores område.

Støt Nærnyt

Bliv medlem og støt med et fast beløb hver måned eller støt med en engangs donation. Med din støtte tager du ansvar for dit nær- og lokalsamfund. Støtten går til drift og udvikling af næravisen Nærnyt. Tak for din støtte!

Skrevet af
Redaktør

Ulrik er Nærnyts redaktør. Tip ham om en nyhed eller skriv et indlæg. Ring 40884758 eller send email til: kontakt@naernyt.dk

Skriv din kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Andre artikler om lignende emner