fredag , 12 april 2024
Forside Vild med vilje Fakta om Vild med vilje
Vild med vilje

Fakta om Vild med vilje

Målet med Vild med vilje er at få vildhed og natur ind dér, hvor mennesker bor, arbejder og færdes

At den sjældne orkidé overhovedet har kunne spire frem er resultat af Kolding Kommunes ændrede praksis med reduceret og sjældnere klipning af græs på veje og pladser. Tidligere blev græsstykkerne mellem træer og gadelys på Drejensvej slået hver fjortende dag eller i alt 20 gange per sæson. Nu klippes de samme områder kun 3 gange om året.

Vild Med Vilje er en bevægelse, der vil gøre en konkret og lokal forskel for at gøre vores omgivelser vildere, rigere og mere mangfoldige. Målet er at få vildhed og natur ind dér, hvor mennesker bor, arbejder og færdes.

Vild med vilje har tredobbelt effekt på bæredygtighed, når den bruges i praksis – som i Trapholts skulpturpark.

* KLIMA – udledningen af CO2 bliver mindre, når græsslåmaskiner og andet materiel holder stille i stedet for at køre rundt og brænde benzin og diesel af.

* BIODIVERSITET – fugle, insekter, dyr, svampe bakterier og andre levende væsener og organismer kan eksistere i naturligt samspil med jord og planter, hvilket styrker økosystemer og fødekæder. Det er fx påfaldende, hvor mange flere summende insekter og sommerfugle, man hører og ser i områder med højt græs.

* ØKONOMI – det sparer arbejdstimer og udgifter til brændstoffer og materiel, når græs skal slås sjældnere og på mindre arealer.

Kunstværker vises med et mere varieret bagtæppe efter at Trapholt, museet for moderne kunst og design, er begyndt at slå græsset i skulpturparken sjældnere og mindre. Foto: Nærnyt.

Kunstværker vises med et mere varieret bagtæppe efter at Trapholt, museet for moderne kunst og design, er begyndt at slå græsset i skulpturparken sjældnere og mindre. Foto: Nærnyt.

Græs og blomster vokser frit frem, når græs slås sjældnere, som her i grønt område i Drejens Boligby. Foto: Nærnyt.

Skrevet af
Redaktør

Ulrik er Nærnyts redaktør. Tip ham om en nyhed eller skriv et indlæg. Ring 40884758 eller send email til: kontakt@naernyt.dk

Skriv din kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Andre artikler om lignende emner

Trapholt lader græsset gro i museets skulpturpark

Det er slut med at klippe græsplæner ned til karsehøjde i baghaverne...