fredag , 12 april 2024
Forside Tophistorie Eltang om cykelstiprojekt på Nr. Bjertvej: – Fantastisk! Noget vi har ventet på! Det kan kun blive godt!
TophistorieVeje og trafik

Eltang om cykelstiprojekt på Nr. Bjertvej: – Fantastisk! Noget vi har ventet på! Det kan kun blive godt!

STOR BESLUTNING OM FARLIG LANDEVEJ: Forældrekreds, skoleleder og idrætsforening i Eltang udtrykker begejstring for planer om trafiksikring af Nr. Bjert Landevej

Sådan ser den ud i dag ... Nr. Bjertvej med afkørsler til Eltangvej (til venstre) og Houens Oddevej (til højre). Her kommer der cykelsti i begge sider, hvis Koldings planer gennemføres. Foto: Google Streetview.

Der er roser, roser i bunkevis, fra Eltang til Koldings politikere i Plan & Teknik efter, at udvalget med formand Jakob Ville (V) i spidsen nu går fuldtonet ind i kampen for anlæg af cykelstier på Nr. Bjert landevej.

I bukketten af roser er også en enkelt torn. 

– Det kommer, men det kommer sent. Sikring af vores “livline”, Nr. Bjertvej, mod både vest (til Nr. Bjert og Kolding, red.) og øst (mod Gudsø, Taulov og Fredericia, red.), kommer efter mange år med løfter, som  ikke blev opfyldt, og som lignede et svigt, siger Frederik Bentsen, medlem af trafikudvalget i Forældrekredsen ved Eltang Skole og Børnehave og medlem af skolebestyrelsen, til Nærnyt. 

– Men det skal ikke tage noget fra vores glæde og tilfredshed lige nu med planerne for cykelstiprojektet. Det er intet mindre end fantastisk, siger Frederik Bentsen. 

Trafiksikring af Nr. Bjert Landevej indebærer anlæg af dobbeltsidet cykelsti fra Nr. Bjert til Gudsø til kommunegrænsen til Fredericia. Strækningen er 3,3 kilometer. Prisen er 21 millioner kroner. 

På Fredericiasiden mangler et stykke sti, som Fredericia forpligter sig til at anlægge. Det resulterer i ubrudt sti på Nr. Bjertvej hele vejen fra Kolding og Nr. Bjert til Gudsø, Taulov og Fredericia og videre derfra.

Over hele projektet hænger imidlertid et stort “hvis”, idet dets finansiering er betinget af støtte fra den statslige cykelpulje, som giver svar på Koldings ansøgning i august 2024. 

Udvalgsformand Jakob Ville sagde til Nærnyt, at Koldings chancer for projektstøtte er gode, eftersom projektet opfylder alle den statslige cykelpuljes kriterier, herunder om sikring af skolevej og skabelse af tværkommunal cykel-infrastruktur. 

– Det mest afgørende er imidlertid, at der i Kolding nu er politisk vilje til at bringe cykelstiforbindelsen på Nr. Bjertvej til gennemførelse, sagde Jakob Ville. 

NYT BOLIGOMRÅDE – UDEN TILHØRENDE INFRASTRUKTUR
– Vi håber naturligvis på cykelpuljepenge, men også på at Koldings  politikere har stål i ryggen og holder fast, uanset hvad svaret bliver fra puljen, siger Frederik Bentsen, Forældrekredsen ved Eltang Skole og Børnehave. 

Han har med sin familie siden 2018 boet i Elmevangen i udstykningen ved Nr. Bjertvej og Eltangvej, som repræsenterer en ny bydel i det nordøstlige Kolding.

– Da vi flyttede ind, kunne vi i lokalplanen se billeder, der signalerede løfter og forventning om cykelsti og trafiksikker forbindelse til Nr. Bjert og Kolding. 

– Vi tænkte, at det ville være dejligt at kunne gå eller cykle ind til Nr. Bjert og handle. Men virkeligheden er, at stien ikke kom, og at det var, og er, farligt at færdes ad den eksisterende landevej til fods eller på to hjul.

– Måske var det en forglemmelse. Jeg håber, at man kommunalt har lært, at man fremover ikke skal udvide med et nyt boligområde uden at tænke infrastruktur ind fra start. 

– Fantastisk at det nu bliver prioriteret!  Noget vi har drømt om. At det sker sammen med Fredericia i et fælleskommunalt projekt, der sikrer omfattende trafikal sammenhæng, er bemærkelsesværdigt, siger Frederik Bentsen. 

SKOLELEDER: CYKELSTIPLANER ET STORT SKRIDT FREM MOD MERE SIKKER SKOLEVEJ
På Eltang Skole er skoleleder Peder Ottosen på samme måde positiv. 

– Cykelstiprojektet kan bidrage til en vigtig udvikling af vores skoledistrikt i og med, at det giver os en mere sikker skolevej for vores børn, siger skoleleder Peder Ottosen, Eltang Skole og Børnehave, med 120 børn i skolen og 25 børn i børnehaven, til Nærnyt.  

– Vi er en skole, som ligger bynært, men stadig ude på landet. Med de afstande og det vejnet, vi har, er det afgørende vigtigt, at vores børn kan færdes trafiksikkert, siger Peder Ottosen.

– Vi opfordrer forældre til, at deres børn cykler i skole, men jeg kan godt forstå deres betænkeligheder med det eksisterende vejnet. 

– Det er vigtigt, at børn lærer at cykle og ikke mindst, cykle i skole, og cykelstiplanerne hjælper os et stort skridt i den rigtige retning, siger han.

– Dette vil muligvis også bidrage til at reducere biltrafikken omkring skolen, tilføjer han. 

EVGIF: CYKELSTIER VIL BIDRAGE TIL AT SAMLE OMRÅDET
Fra Eltang-Vilstrup Gymnastik- og Idrætsforening, EVGIF, siger formand Mie Egebæk til Nærnyt, at de som idrætsforening altid er glade, når medlemmer får bedre muligheder for at være fysisk aktive, herunder at transportere sig selv på cykel. 

– EVGIF’ bestyrelse ser positivt på mulighederne,  som den nye cykelsti åbner for, da det vil kunne samle foreningslivet på tværs af området.

– Ved at have en sikker færdselsvej til og fra foreningslivet mellem områderne giver det medlemmer i alle aldre muligheden for sikkert og aktivt at komme til og fra foreningsaktiviteter i stedet for at tage bilen hver gang.

– Det vil på sigt også kunne fremme samarbejdet mellem foreningerne. Desuden vil cykelstien også give mulighed for aktivt at udforske den skønne natur på strækningen på en sikker måde for både børn og voksne, siger Mie Egebæk og EVGIF i en skriftlig udtalelse. 

– Det er vigtigt, at børn lærer at cykle og ikke mindst, cykle i skole, og cykelstiplanerne hjælper os et stort skridt i den rigtige retning, siger  skoleleder Peder Ottosen, Eltang Skole. Foto: Kolding Kommune. 

– EVGIF’ bestyrelse ser positivt på mulighederne som den nye cykelsti åbner for, da det vil kunne samle foreningslivet på tværs af området, siger formand Mie Egebæk.  Foto: Privat. 

“Det mest afgørende er, at der i Kolding nu er politisk vilje til at bringe cykelstiforbindelsen på Nr. Bjertvej til gennemførelse”, siger udvalgsformand for Plan & Teknik i Kolding, Jakob Ville (V). Foto: Kolding Venstre.

Sådan ser den ud i dag … Her lige nordøst for Nr. Bjert. Nr. Bjert landevej er smal og tæt trafikeret i morgen og eftermiddagstimerne. Cyklister og anden blød, gående trafik har en smal stribe i kanten af vejen at færdes på. Det ændres radikalt med tilføjelse af dobbeltsidet cykelsti, går Plan & Teknik-udvalgets ønsker i opfyldelse. Foto: Google Maps Streetview. 

Her ender cykelstien i Nr. Bjert. Nr. Bjert landevej er smal og tæt trafikeret i morgen og eftermiddagstimerne. Cyklister og anden blød, gående trafik har en smal stribe i kanten af vejen at færdes på. Det ændres radikalt med tilføjelse af dobbeltsidet cykelsti, går Plan & Teknik-udvalgets ønsker i opfyldelse. Foto: Google Maps Streetview. 

Sådan ser den ud i dag … Her lige nordøst for Nr. Bjert. Nr. Bjert landevej er smal og tæt trafikeret i morgen og eftermiddagstimerne. Cyklister og anden blød, gående trafik har en smal stribe i kanten af vejen at færdes på. Det ændres radikalt med tilføjelse af dobbeltsidet cykelsti, går Plan & Teknik-udvalgets ønsker i opfyldelse. Foto: Google Maps Streetview. 

Skrevet af
Redaktør

Ulrik er Nærnyts redaktør. Tip ham om en nyhed eller skriv et indlæg. Ring 40884758 eller send email til: kontakt@naernyt.dk

Skriv din kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Andre artikler om lignende emner

Ikke dyb, men konstant! På tredje måned! Oversvømmelsen, der ikke vil gå væk! På Eltangvej! Nu tager Kolding Kommune affære!

VEJOVERSVØMMELSE: Nedsivende vand fra marker og et gammelt rørsystem. - Vi lover,...

Fjernvarmeprojekt Nord: Nu kommer trafikforsinkelserne på Fynsvej

FJERNVARMEPROJEKT: Du skal forberede dig på længere køretid ad Fynsvej de kommende...

Topministre på besøg på Drejensvej

OMFARTSVEJ: Planerne for omfartsvej nord om Nr. Bjert blev nævnt, og ministrene...