mandag , 15 juli 2024
Forside Butikker Efter Spar-konkurs: Samtlige medarbejdere er nu opsagt! Dagrofa melder ud: – Der skal en ny selvstændig købmand til for at genåbne butikken!
Butikker

Efter Spar-konkurs: Samtlige medarbejdere er nu opsagt! Dagrofa melder ud: – Der skal en ny selvstændig købmand til for at genåbne butikken!

VIDEREFØRELSE HVORDAN? Efter at tre selvstændige købmænd på fire år er gået konkurs med Spar Nr. Bjert efterlyser Dagrofa en ny selvstændig købmand,

BUTIKSLUKNING: Spar Nr. Bjert ligger øde hen efter konkurs og lukning. Nu er medarbejderne opsagt. Butikkens ejer, dagligvarekoncernen Dagrofa, efterlyser en ny selvstændig købmand til at genåbne og videreføre butikken. Foto: Nærnyt.

Samtlige medarbejdere i Spar Nr. Bjert er opsagt, erfarer Nærnyt, og dermed ser mulighederne for en hurtig genåbning af den konkursramte butik ud til at være sat tilbage.

Efter opsigelse af en lille gruppe medarbejdere i umiddelbar forbindelse med butikkens konkurs 12. juni 2024 er restgruppen af medarbejdere nu opsagt, efter hvad Nærnyt erfarer.

Samtidig kommer det første tydelige signal fra dagligvarekoncernen Dagrofa om, hvordan man fra koncernen ser butikkens fremtid.

Der skal en ny selvstændig købmand til, siger Dagrofa i dag i en udtalelse. 

– Det er en trist situation, at købmandsparret har erklæret butikken konkurs.

 – Vi ser gerne, at der fortsat er en SPAR i Nr. Bjert, men for at få det til at lykkes, skal der være en selvstændig købmand, som brænder for at åbne butikken påny, siger kommunikationsdirektør i Dagrofa, Morten Vestberg i dag i en skriftlig udtalelse til Nærnyt. 

Dermed lukkes tilsyneladende for videreførelse af Spar-butikken i Dagrofas regi.

Denne konstruktion var ellers gældende for Spar Nr. Bjert i perioden 2022-2023, hvor butikken blev drevet uden en selvstændig købmand og med Katrine Jespersen som butiksleder, ansat af Dagrofa. 

Ifølge de informationer, som Nærnyt er i besiddelse af, er situationen den, at dagligevarekoncernen har en langtids lejekontrakt på bygningen på Nr. Bjertvej 70, hvor Spar-butikken findes.

Selve bygningen ejes af kommanditselskabet KS Kolding, Nr. Bjertvej, som er del af Blue Capital-koncernen i Aarhus. 

På fire år er ikke færre end tre selvstændige købmand, senest købmandsparret Sanne Nordberg og Michael Andersen pr. 12. juni 2024,  gået konkurs med Spar Nr. Bjert i lyset af en svær konkurrencesituation med to Rema’er og en Lidl i det umiddelbare nærområde.

Spar Nr. Bjert, der nu er lukket og slukket, rummer som andre dagligevareforretninger et stort varelager, som er kendetegnet ved kort og kortsigtet holdbarhed, og for hver dag, der går, nedbringes værdien af varelageret. 

Hvad angår det store antal pakker, som blev “låst” i forhold til udlevering fra Spar Nr. Bjerts pakkecenter i forbindelse med lukningen, er problemet løst, idet alle pakker er omdirigeret til andre pakkeudleveringscentraler. 

Til Nærnyt siger advokat Jens Brusgaard, Trolle-Advokater, Fredericia, som er udpeget kurator på konkurssagen, at han ingen kommentarer har. 

FAKTA: MEDARBEJDERNE OPSIGES I SPAR NR. BJERT
Opsigelserne af medarbejderne i Spar Nr. Bjert er faldet i løbet af denne uge og så sent som i går. 

Ialt drejer det sig samlet om cirka 30 medarbejdere, hvis ansættelser formelt ophører.

Medarbejderne blev 12. juni  2024 hjemsendt i forbindelse med butikkens konkurs. 

Ifølge CVR-registret beskæftigede det konkursramte selskab Noma Aps, som var Spar-butikkkens driftsselskab, i marts 2024 ialt 31 medarbejdere. 

FAKTA: DAGROFA HAR EN NØGLEROLLE I FORHOLD TIL MULIG VIDEREFØRELSE AF SPAR NR. BJERT
Dagrofa er gennem ejerskab af MENY og leverancer til en række øvrige købmænd, herunder SPAR-, Min Købmand- og Let-Køb- butikkerne en dagligevaregigant med en markedsandel på det danske dagligvaremarked på cirka 20 procent.

Dagrofa valgte i forbindelse med købmand Martin Lundgaards konkurs med Spar Nr. Bjert i november 2022 at overtage butikken, som blev videreført under ledelse af butikschef Katrine Jespersen. 

Ledelsen af butikken blev i oktober 2023 overtaget af købmand Sanne Nordberg og hendes mand Michael Andersen, der gik til opgaven som tidligere salgsdirektør i Dagrofa og med mange års erfaring med detailhandel.

Ægteparret Nordberg og Andersen investerede et stort, ikke specificeret beløb i innovering og  komplet nyindretning af butikken med ny bagerafdeling, koldt køkken, elektronisk prisskiltning og avanceret flaskehåndtering.

Købmandsbutikken blev på kort tid vores områdes helt eget pakkeposthus, idet Spar Nr. Bjert blev pakkecentral for alle store pakkepostfirmaer som GLS, Bring, PostNord og DAO.

Støt Nærnyt

Bliv medlem og støt med et fast beløb hver måned eller støt med en engangs donation. Med din støtte tager du ansvar for dit nær- og lokalsamfund. Støtten går til drift og udvikling af næravisen Nærnyt. Tak for din støtte!

Skrevet af
Redaktør

Ulrik er Nærnyts redaktør. Tip ham om en nyhed eller skriv et indlæg. Ring 40884758 eller send email til: kontakt@naernyt.dk

%s Comment

  • Der er jo hård komkurrence på dagligvareområdet.

    Det vil sige at, der skal være en hel konkret grund til at køre forbi Rema og gå i Spar. Enten pris eller oplevelse.

    Jeg må tilstå at den fandt jeg aldrig i det seneste set up. Bager og kold køkken fik simpelt hen ikke nok omsætning til at der var et udvalg at gå efter, og kasse arealet kom aldrig til at fungere rigtigt efter ombygning.

    Håber den næste findet på noget, der er så specielt at det kan tiltrække folk længere væk fra, ellers tror jeg desværre ikke, der er basis for to forretninger i “byen”.

    Ole

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *