fredag , 12 april 2024
Forside Natur Fantastisk! Politisk chef ser sin vision om sammenhængende natur rykke tættere på at blive virkelig
Natur

Fantastisk! Politisk chef ser sin vision om sammenhængende natur rykke tættere på at blive virkelig

Afgørelsen om åben sti gennem Hulskov er vigtig, fordi den samler bydele og naturområder, der har været adskilt, siger udvalgsformand for natur, miljø og klima i Kolding, Jørn Chemnitz (SF)

Stien er knoldet, ujævn, smal og mange steder svær at gå på.

Men den er der, og nu den åben. 

Houens Odde rykker lidt nærmere på Drejens og Nr. Bjert – og på Kolding.

Bydele og naturområder, der har været adskilte, så længe nogen kan huske, tager sin begyndelse til at blive samlet.

Og politisk chef for natur, miljø og klima i Kolding, udvalgsformand Jørn Chemnitz (SF), er begejstret. 

Han ser sin vision om sammenhængende by og natur rykke lidt tættere på at blive virkelig. 

– Det er en fantastisk nyhed, som jeg glæder mig over, både på spejdernes og alle andre borgeres vegne, for der er tale om et vigtigt skridt henimod at binde Kolding sammen, siger Jørn Chemnitz til Nærnyt. 

Tålmodigt,  effektivt embedsmandsarbejde med at realisere politikernes målsætninger er gået forud og er efter mange års dialog med involverede parter, herunder private skovejere,  resulteret i en klar afgørelse, der via specifikt udpegede stier åbner Hulskov for gennemgang til Houens Odde.

SPEJDERADGANG TIL HOUENS ODDE
Dem der umiddelbart har lidt mest under adskillelsen er spejderne. 

I 75 år har spejdere måttet gå den trafikfarlige omvej ad Nr. Bjertvej for at nå ud til  lejr og spejderaktiviteter på Houens Odde.

Jørn Chemnitz har i årenes løb mange gange set spejderflokke langs landevejen og har altid syntes, det var et trist syn.

– Der var ikke særligt trygt, og jeg havde tit ondt af spejderne, når jeg så dem komme trækkende med deres grej. Nu får de i stedet en sikker og naturskøn adgangsvej til Houens Odde, siger han. 

BOLIGUDVIKLING SKAL FØLGES OP MED SUNDHEDSMULIGHEDER 
Folks udvidede muligheder for at opleve naturen er et aspekt og den sundhedsmæssige dimension er et andet. 

– Når vi boligudvikler Kolding, som vi i har gjort på Drejens og er i fuld gang med i Nr. Bjert, så har vi også en forpligtelse til som politikere at skaffe adgang til natur og muligheder for aktiviteter, der gavner folks sundhed.

– I en tid, hvor vi i stigende grad bliver stillesiddende, er det ekstra vigtigt, at vi kommer op af sofaerne og ud og får frisk luft og motion. Det er rigtigt og passende, at mulighederne for outdoor-aktiviteter udvides med den lettere adgang til Houens Oddes pragtfulde skove og strande, siger Jørn Chemnitz.

HOLD DIN HUND I SNOR
Udvalgsformanden tilføjer, at når stier i Hulskov nu åbnes for borgere, så ligger der en forpligtelse hos os alle sammen til at respektere den natur og det dyreliv, som åbner sig for os. 

– Vi skal holde os på stierne, putte snackpapiret i lommen istedet for at smide det i skoven og måske vigtigst, holde  hunden i snor. Når vi er gæster i skoven, skal vi overholde skovens regler, ellers kan det blive svært at argumentere for at holde stierne åbne eller for at åbne endnu flere stier, siger Jørn Chemnitz. 

FAKTA OM FRI OG ÅBEN ADGANG TIL STIER GENNEM HULSKOV
Du kan fra nu af frit færdes i Hulskov under følgende betingelser:

  • Du skal benytte og må ikke afvige fra anviste stier (Se kort)
  • Du skal iagttage og følge almindelige skovregler
  • Skulle der forekomme skilte, som varsler ”Privat” eller ”Forbudt” på de anviste stier, har disse skilte ingen retsgyldighed

90 hektar skov, mark og strand på Houens Odde kommer lidt tættere på Kolding. Foto: Daniel Nakskov/KFUM-Spejderne.

Fra området omkring Drejens naturstier (billedet) bliver der direkte stiforbindelse til Houens Odde, hvilket skaber et sammenhængende naturområde. Foto: Nærnyt. 

KLIK PÅ BILLEDET FOR AT SE STORT BILLEDE. Luftfoto og kort over stiforbindelser i Hulskov. Houens Odde Spejdercenter ses beliggende yderst til højre. Nederst til venstre, Drejens Naturstier, markeret med gul og grøn stiplet linje. Stien, der forbinder naturstierne med Houens Odde, er gul stiplet og løber øverst (nordligst) og næsten vandret (øst-vest) fra to centrale skovveje til Houens Odde Spejdercenter. De nord-sydgående grønt stiplede linjer øverst i kortet til venstre markerer forbindelse ad skovvej fra Drejens Naturstier til Nr. Bjertvej. Kort: Kolding Kommune. 

Skrevet af
Redaktør

Ulrik er Nærnyts redaktør. Tip ham om en nyhed eller skriv et indlæg. Ring 40884758 eller send email til: kontakt@naernyt.dk

Skriv din kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Andre artikler om lignende emner

Debataften: Mød fritidsdykker bag fjordvideo! Kolding byråd inviterer til diskussion af fjordens vandmiljø

DET SKER ONSDAG 22. NOVEMBER 2023: Koldings byrådspartier inviterer til information og...

Koldings politiske chef for natur: – Vi renser spildevandet godt! Hvis spildevand var problemet, ville Kolding Fjord være ren i dag!

EFTER DYKKERVIDEO: Udvalgsformand for natur i Kolding, Jørn Chemnitz: - Vi skal...

Fritidsdykker bag video om Kolding Fjord: – Det værste, jeg har set

– Nu må vi forvente, at videnskabsfolk og politikere reagerer, siger Ulrik...