mandag , 15 juli 2024
Forside Butikker BREAKING! Spar i Nr. Bjert konkurs! Nøglen drejet i dag kl. 13! Den tredje Spar-konkurs på fire år! Sanne og Michael: – Vi har kæmpet, men vores helbred kommer først! Opdateres …
ButikkerTophistorie

BREAKING! Spar i Nr. Bjert konkurs! Nøglen drejet i dag kl. 13! Den tredje Spar-konkurs på fire år! Sanne og Michael: – Vi har kæmpet, men vores helbred kommer først! Opdateres …

BUTIKSLUKNING: - Med to Rema'er og en Lidl i "baghaven" var betingelserne for svære. - 80 timers arbejdsuger og en stor investering i nyindretning af butikken slog ikke til - Vi er virkeligt kede af det, siger købmand Sanne Nordberg, som sammen med sin mand Michael Andersen i oktober 2023 genstartede Spar i Nr. Bjert

Med to Rema’er og en Lidl i “baghaven” var betingelserne for svære.

Kl. 13 i dag, onsdag 12. juni 2024, blev nøglen drejet om og medarbejderne sendt hjem.

Spar Nr. Bjert lukker med øjeblikkelig virkning og går teknisk i konkurs.

Butikken overtages af dagligvarekæden Dagrofa.

Hvornår og hvorvidt butikken åbner igen er uvist. 

– Vi har valgt at lukke. Vi har givet alt, hvad vi har i os, siger købmand Sanne Nordberg i dag til Nærnyt.

– Det er gået bedre og bedre med butikken, men ikke hurtigt nok, og nu tager vi konsekvensen, siger Sanne Nordberg.

– Vi er nødt til at trække stikket. Vi kan ikke mere. Og vi er virkeligt kede af det, siger købmanden. 

Sammen med sin mand Michael Andersen, som har en lang karriere i dagligvarebranchen bag sig, genstartede Sanne Nordberg i oktober sidste år Spar-butikken i Nr. Bjert med et brag.

Der blev investeret store penge og megen tid i en omfattende renovering og komplet nyindretning, der bragte Spar på højde med dagligvarekonkurrenterne i området. 

På overtagelsestidspunktet sidste efterår var der efter flere år med  ejerskifter, konkurser og anden tumult alvorlig tvivl om butikkens fremtid.

Med ægteparrets indtog så butikken ud til at komme i sikre, professionelle hænder. 

Der blev indført elektronisk prisskiltning på alle hylder, så priser på enkelte varer kunne justeres med et klik.

Flaskeautomaten blev udskiftet og fik separat indgang og adskilt placering.

En bagerafdeling med friskbagt brød og kager direkte fra bagerens ovn blev åbnet, ligesom man bød på koldt køkken med frisksmurte sandwiches og smørrebrød.

Spar har under parret Nordberg-Andersens ledelse desuden udviklet sig – ud over at være købmand – til hele vores områdes “posthus”, idet Spar servicerer post- og pakkekunder for alle større logistikfirmaer fra GLS til DAO til Bring og PostNord. 

– Rigtigt mange kunder har støttet op om butikken.

– Men andre kunder har hentet deres pakke hos os for så efterfølgende at gøre deres indkøb andre steder, og det har gjort det svært for os, forklarer Sanne Nordberg. 

Lige nu er pakkepostfirmaerne i gang med at omdirigere pakker, så disse kan afhentes fra andre pakkeudleveringssteder.

Vores område mister med lukningen af Spar for nu  – og måske også for evigt – en nær og lokal pakkecentral. 

En af de ting, som forbrugere i vores område også vil komme til at savne er et stort, økologisk orienteret varesortiment med mange specialvarer og specialiteter, som fandtes i Spar Nr. Bjert. 

Ligeledes var der et varieret udbud af glutenfri produkter og andre varetilbud til allergikere. Dette særkende ved butikken blev fastholdt og udbygget under købmand Sanne Nordbergs ledelse. 

Lige nu denne eftermiddag ringer Sannes telefon hele tiden, og hun kan ikke overkomme at svare alle. 

– Send en SMS-besked til mig, så svarer jeg senere, siger hun. 

I døren ved Spar er beskeden, at butikken er lukket på grund af status, men situationen er mere alvorlig. 

Butikken er lukket.

– Vores medarbejdere er kede af det, og flere af dem græd, da de i dag fik besked. 

Sanne Nordberg og Michael Andersen siger til Nærnyt, at de nu grundigt vil overveje, hvad der videre skal ske for dem personligt.

– Først og fremmest vil vi savne kunderne og medarbejderne. Vi har haft det bedste forhold til alle, der kom i butikken. Alle har ydet deres bedste, men det var ikke nok. 

– Vi starter med at holde lidt ferie for at komme oven på igen. Det er et hårdt slag at se sine drømme og forhåbninger blive knust. 

Støt Nærnyt

Bliv medlem og støt med et fast beløb hver måned eller støt med en engangs donation. Med din støtte tager du ansvar for dit nær- og lokalsamfund. Støtten går til drift og udvikling af næravisen Nærnyt. Tak for din støtte!

Skrevet af
Redaktør

Ulrik er Nærnyts redaktør. Tip ham om en nyhed eller skriv et indlæg. Ring 40884758 eller send email til: kontakt@naernyt.dk

Skriv din kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *