mandag , 15 juli 2024
Forside Butikker Branchekendt ægtepar overtager Spar Nr. Bjert og satser stort med ny butiksindretning
Butikker

Branchekendt ægtepar overtager Spar Nr. Bjert og satser stort med ny butiksindretning

Med et nærområde i rivende vækst og købestærke familier kan det ikke gå galt, siger Sanne og Michael, som vil give Spar en ny start efter flere år med tumult

Han: 35 år i dagligvarebranchen, de seneste mange år som salgsdirektør i en leverandørvirksomhed til Dagrofa, som er Spar-butikkernes hovedorganisation.

Hun: Uddannet kok, flerårig sosuassistent, nu planlægger i Fredericia Kommune med  ekspertice og erfaring inden for personalepleje og ledelse. 

Tilsammen kombinerer ægteparret lang og  central erfaring, der er vigtig for butiksdrift.

Han vil være mest i butikken. Hun vil styre regnskaberne og personalet. Og det er hende, der er købmanden.

Parret supplerer hinanden og vil være på jobbet fra tidlig morgen til sen aften i de første, travle indkøringsmåneder. 

De investerer et større, ikke specificeret beløb i genstart og nyindretning af Spar Nr. Bjert.

Efter flere år med  ejerskifter, konkurs og anden tumult, der på tidspunkter skabte tvivl om butikkens fremtid, ser den nu ud til at komme i sikre, professionelle hænder. 

JO FLERE TILBUD, DESTO STÆRKERE LOKALT NÆRINGSLIV
Sanne Nordberg (51) og Michael Andersen (57) tror på mulighederne for dagligvarehandel i Nr. Bjert og Drejens samt ikke mindst Strandhuse, som købmandsparret, trods den lidt større afstand, satser på aktivt at medinddrage som  kundeunderlag. 

– Vi ser Nr. Bjert og de nære omliggende bydele som et smørhul for drift af forrretning, med rivende vækst i boligbyggeriet, og masser af nuværende og tilflyttende børnefamilier og andre forbrugere med stor købekraft, siger købmand Sanne Nordberg til Nærnyt på spørgsmålet om, hvorfor parret, ud af flere muligheder, vælger netop Nr. Bjert. ‘

– Der er ingen grund til, at vi ikke kan være et større antal dagligvarebutikker i området. Jo flere tilbud forbrugerne får i det nære handelsområde, desto stærkere butiks- og næringsliv vil det skabe, tilføjer hun. 

KØBMAND SANNE NORDBERG: VI VENDER BUTIKKEN HELE VEJEN RUNDT
Parret Nordberg og Andersen lægger ud med at investere i en markant ændring af indretningen af butikken.

– Vi vender Spar Nr. Bjert hele vejen rundt, siger parret. 

Hovedindgangen bliver den samme, men i stedet for umiddelbart at skulle dreje skarpt til venstre, når man kommer ind, kommer kunderne til at fortsætte lige ud. 

Det betyder, at turen rundt i butikken bliver vendt, så man går højre om, og ikke venstre om. 

– En mere naturlig og logisk vej gennem butikken. Når man går ind i en butik, så skal man lige ud og videre ind, ikke dreje til siden, forklarer Sanne Nordberg. 

BAGERAFDELING, KOLDT KØKKEN OG ELEKTRONISK PRISSKILTNING
Andre projekterede ændringer, der forventes i drift pr. 1. november 2023 eller umiddelbart derefter:

  • Elektronisk prisskiltning på alle hylder, så priser på enkelte varer kan justeres med et klik og gøre butikken mere konkurrencedygtig prismæssigt 
  • Udflytning af flaskeautomaten, så den får separat indgang og adskilt placering
  • Bagerafdeling med friskbagt brød og kager direkte fra bagerens ovn og slut med bake-off brød 
  • Koldt køkken med frisksmurte sandwiches, smørrebrød, madpakker, tapas, lun leverpostej og andet godt til formiddagssnack og frokost

– Vi noterer, at vi har 6.000-8.000 bilister, der passerer på Nr. Bjertvej hver dag, og nogle af dem mener vi, at vi kan få fingre i, herunder mange,  som spiser morgenmad og frokost to-go, siger Sanne Nordberg og Michael Andersen.

I samme forbindelse ændres Spar Nr. Bjerts åbningstid fra kl. 08 morgen til kl. 06.30, hvilket forventes at åbne dørene for det morgentidlige kundesegment, herunder ikke mindst håndværkere. Aftenbutikstiden ændres fra lukketid kl. 21 til kl. 20. 

Spar Nr. Bjert har et stort, økologisk orienteret varesortiment med mange specialvarer og specialiteter, ligesom der findes et varieret udbud af glutenfri produkter og andre varetilbud til allergikere og lignende. Dette særkende ved butikken fastholdes, understreger købmand Sanne Nordberg. 

– Vi vil endvidere gerne udbygge det nære og lokale sortiment med honning og andre lokalt producerede varer.

Privat bor parret i Snoghøj i Fredericia, lige under den gamle Lillebæltsbro, og der er kun  en smuttur fra hjemmet ad landevej 161 til butikken i Nr. Bjert, hvor parret allerede nu er godt i gang med at lære kunderne at kende. 

Michael Andersen og Sanne Nordberg investerer et større, ikke specificeret beløb i nyindretning og genstart af Spar Nr. Bjert. Foto: Nærnyt.

Michael Andersen (57) og Sanne Nordberg (51) tror på mulighederne for dagligvarehandel i Nr. Bjert og Drejens samt ikke mindst Strandhuse, som købmandsparret, trods den lidt større afstand, satser på aktivt at medinddrage som  kundeunderlag. Foto: Nærnyt

Støt Nærnyt

Bliv medlem og støt med et fast beløb hver måned eller støt med en engangs donation. Med din støtte tager du ansvar for dit nær- og lokalsamfund. Støtten går til drift og udvikling af næravisen Nærnyt. Tak for din støtte!

Skrevet af
Redaktør

Ulrik er Nærnyts redaktør. Tip ham om en nyhed eller skriv et indlæg. Ring 40884758 eller send email til: kontakt@naernyt.dk

Skriv din kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Andre artikler om lignende emner